İşlenmemiş toptan kırmızı Kore Ginsengi

İstanbul / Küçükçekmece
Satış Yöntemi
Toptan
Kimden
Sahibinden
Detaylar
Adres
İstanbul / Küçükçekmece / Halkali merkez mah.
İlan Numarası
00294789
İlan Tarihi
2022/07/04
İletişim Dilleri
İşlenmemiş toptan kırmızı Kore Ginsengi

Kore Kırmızı Ginseng Ginseng, Asya kıtasında Çin tıbbında kullanılan en önemli tedavilerden biri olarak kökleri binlerce yıl önce kullanılmaya başlanmış, çeşitli şifalı bitkiler düzeyinde yaygın olarak tanınmasını sağlayan kendine özgü bir bitkidir. Ginseng bitkisinin cins adının Yunanca (Her şifa) anlamına gelen (Panax) olduğunu ve ginseng bitkisinin aynı zamanda enerji otu olarak da bilindiğini belirtelim.[1] Ginseng'in türleri olduğunu belirtmekte fayda var. Kore ginseng'i, Çin ginseng'i ve Amerikan ginseng'i içerir ve her tür vücudu farklı şekilde etkiler ve özellikle Kore ginseng'i en yaygın kullanılanıdır, çünkü onu iki farklı formda bulabilirsiniz: beyaz Kore ginsengi ve kırmızı Kore ginseng'i Her biri, vücuda sağladığı sağlık yararlarını da farklı kılan farklı bir bileşime sahiptir.İki form arasındaki farkı net bir şekilde anlamak için, çay bitkisinin kendisinde bulunan farklı formlarla karşılaştırılabilir. Çay yapraklarının işlenme yöntemi farklıdır.Bize beyaz çay, yeşil çay, kırmızı çay ve siyah çaydan çeşitli şekillerde keyif alma ve bunlardan yararlanma fırsatı verir, bu nedenle bu yazıda Kore kırmızı ginsenginin faydalarını vurgulayacağız. buharla ısıtılarak işlenen çeşittir.
Kore Kırmızı Ginsenginin Faydaları Kore Kırmızı Ginsengi, insan vücudunun sağlık açısından birçok yönünü iyileştiren büyük faydalarıyla diğer bitkilerden ayrılır.Bu ginseng türü, bilişsel, algısal, psikolojik, fiziksel ve bağışıklık performansını önemli ölçüde geliştirir. Aşağıda, bu şaşırtıcı otun faydalarını daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz: Psikolojik durumu iyileştirir, çevresel stres ve şokları daha iyi tolere eder. Duygusal tepkileri azaltır ve sinirleri sakinleştirir, bu da ginsengin depresyondan muzdarip olanlar için ideal bir tedavi olduğunu gösterir.Zihinsel performansı ve zihinsel durumu geliştirir, düşünme, odaklanma, zihinsel hesaplama ve öğrenme sürecini iyileştirir. Vücudu, enerjisini tüketen uykusuzluk sorunundan kurtarır. . Vücudu, gıdadan mineralleri ve vitaminleri mükemmel bir şekilde emmeye teşvik eder, bu da kişinin herhangi bir sorun olmadan kolayca uyumasını sağlar.
 Vücudu, daha fazla yorgunluk ve fiziksel stresi tolere etmeye teşvik eder. Ginseng, akciğerlerin işleyişini iyileştirerek ve dolayısıyla nefes almayı iyileştirerek önemli bir rol oynar. Ayrıca sinirleri güçlendirir ve vücut enerjisini ve canlılığını artırır. Bu nedenle, sporcular için faydalıdır çünkü onların egzersiz ve spor yarışmalarındaki performanslarını iyileştirir. Ayrıca, birçok kişinin muzdarip olduğu kronik ve sürekli sendromları, uykusuzluk, yorgunluk, baş ağrısı, yorgunluk ve anksiyete gibi vücuttan atar. Ginseng, vücuda rahatlama hissi verir ve performansını iyileştirir
Kan dolaşımını uyarmanın yanı sıra vücudun bağışıklık tepkisini güçlendirmek, bu da grip ve ekstremite soğukluğu gibi hastalıkların görülme sıklığının azaltılmasına katkıda bulunur.[1] Kalp hastalığı olasılığını azaltmak.[2] Kadın vücudunun menopoz sırasında ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak. vücudun östrojen salgılama eksikliğini telafi ederek kilo alma, depresyon, stres, yorgunluk, vücutta sıvı tutulması, ateş basması ve azalmış bağışıklık gibi kilo kaybıyla ilişkili korkunç semptomların acısını azaltır.[4] Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecini hızlandırmak, yağ dokusu üretimini azaltmak ve yemek yeme isteğini azaltmak vücutta biriken kalorilerin yakılmasını arttıran ve dolayısıyla kilo kaybının başlamasını sağlayan faktörlerdir.[4] Cilt gençleştirme ve arındırma sayesinde Cilde ihtiyacı olan nemi ve yumuşaklığı kazandırmak ve akne, koyu halkalar ve pürüzlü cilt, egzama ve benzeri cilt hastalıkları gibi cildi etkileyebilecek birçok sorunu tedavi etmek için vücudun kolajen üretimini ve gerekli antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından zenginliği artırmaya yöneliktir. 
Kore kırmızı ginsenginin zararlı etkileri: Kore kırmızı ginsengini yemek, bir takım istenmeyen yan etkilerden muzdarip olmanızı gerektirebilir; bunların en önemlileri aşağıda belirtilmiştir: [2] Baş ağrısı. İshal. mide bulantısı. Baş dönmesi. Vajinal kanama ve adet sorunları gibi kadın üreme sistemiyle ilgili sorunlar. Yüksek veya düşük tansiyon. Nadir durumlarda, düzensiz kalp atışı ve deri döküntüsü, kaşıntı veya yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişme gibi ciddi solunum sorunlarına neden olan ciddi bir alerjik reaksiyon gibi yan etkiler ciddi sonuçlara dönüşebilir. Ginseng almak genel olarak güvenli kabul edilir, özellikle kısa süreliğine alındığında aşırı doz zehirlenmeye yol açabilir ve acil tıbbi bakım gerektiren toksisitenin en önemli belirti ve semptomları şunlardır: kusma. Ateş. Dudakları ve tırnakları çevreleyen derinin morarma. Yüz ve boyun derisinin kızarıklığı. Kasılma nöbetler. deliryum. Kore kırmızı ginsengini kullanma yolları Daha önce bahsettiğimiz büyük faydalarından yararlanmak için Kore kırmızı ginsengini kullanmanın birçok yolu vardır, bu nedenle aşağıda, doğasında bulunan tedavi edici özelliklerden yararlanabileceğiniz en iyi üç yöntemi vurgulayacağız. Kurutulmuş ginseng köklerini çiğnemek: Kanıtlar, kurutulmuş ginseng köklerini 12 hafta boyunca her gün çiğnemenin akciğer fonksiyonunu iyileştirdiğini ve böylece kronik obstrüktif akciğer gibi bazı akciğer hastalıklarının semptomlarını mümkün olduğunca azalttığını göstermektedir. Soğuk algınlığı, grip gibi mevsimsel hastalıkların riskini azaltmadaki rolünün yanı sıra yorgunluk ve bitkinlik hissini azaltarak fiziksel aktivitenin yanı sıra zihinsel performansı da uyarır..Ancak ginseng almak hastalığın süresini veya enfeksiyon sonrası semptomlarını azaltmıyor gibi görünüyor.[5] Ginseng çayı içmek: Kore kırmızı ginseng çayı, köklerinin birkaç parçasının sıcak suda suyun rengi değişene kadar kaynatılmasıyla hazırlanabilir, bu da parçaların içerdiği tüm elementlere doyması anlamına gelir. Daha sonra çay süzülür. dökülüp bal ile tatlandırılarak daha fazla fayda elde edilebilir.Psikolojik durumu iyileştirmede ve sinirleri yatıştırmada faydalı olan bu çay, aynı zamanda vücudu uykusuzluk probleminden kurtararak kişiye huzurlu bir gece uykusu fırsatı verir.[6] Ginseng besin takviyesi almak: Ginseng, eczanelerde satılan besin takviyeleri şeklinde mevcuttur ve altı hafta boyunca günde 200 ila 400 mg arasında değişen bir doz alırsanız, ayak mantarı gibi bazı mantar enfeksiyonlarının önleyecektir. Ayrıca Kas iltihabı gibi diğer bazı enfeksiyonların görülme sıklığını da azaltacaktır..Ginseng de dahil olmak üzere her türlü besin takviyesinin alınmasının mutlaka uzman bir doktora danışılmasını gerektirdiği unutulmamalıdır.[1]

Ana Sayfa
Hesabım
İlan Ekle